Üç Boyutlu Yazıcı (3D Printer) İş Fikirleri

Üç Boyutlu Yazıcı (3D Printer) İş Fikirleri

Dünyada uzun yıllardır kullanılan, son yıllarda ülkemizde de büyük bir ivmeyle tanınmaya başlayan üç boyutlu yazıcılar kendi pazarlarını oluşturmaya başladı. Üç boyutlu yazıcıların kendisi başlı başına bir pazar iken, 3d yazıcı sarf malzemeleri abs - pla filamentler,extrude kontroller,extruder,rezistans,ısıtmalı tabla,ısı kontrol cihazı,lineer kızaklar,bilyalı vida gibi yedek parça ve sarf malzemeleri de 3d yazıcı piyasası ile gelişmekte kendi pazarlarını oluşturmaktadır.

Basında biraz magazinsel olsa da  neredeyse her hafta 3D yazıcılar ile ilgili bir haber görmek mümkün. Çoğu zaman bir protez haberi, bazen estetik cerrahi ile ilgili bazen de tıbbın bir dalı ile ilgili bir üç boyutlu yazıcı haberi karşımıza çıkmaktadır. 

Gerçekten de üç boyutlu yazıcılar gelişen teknolojileri ve basabildikleri materyaller ile her geçen gün gelişmektedir.Yukarıda saydığımız bu kabiliyetlerin arasına yenilikleri eklenecektir. Aşağıdaki haberde 01:45'ten sonra bir veteriner hekimin çağrısını izleyebilirsiniz. Veteriner hekim ülkemizde 3d yazıcıların yeterince kendine yer bulamamasından şikayet etmektedir. Kendisi haberde geçen tavuk için protez üretmek istemiş bunun için 3d yazıcıları kullanmak istemiş ancak güçlüklerle karşılaşmış.

  Hayvanlara protez ayak dataları oluşturup bunları ücretsiz sunarsanız hem reklamınızı yapmış olursunuz hem de sosyal sorumluluk projesi elde etmiş olursunuz. Hatta bir adım ileri gidip hayvanları koruma derneklerinin biriyle mini bir protokol imzalayabilirsiniz.Veteriner hekimler birliği / odası ile de aynı şekilde anlaşabilirsiniz. Benzeri projeler ile sektörde ön plana çıkmak ve bununla beraber 3d yazıcı sektöründe marka bilinirliğine ulaşmak da mümkündür.

Yine bir diğer üç boyutlu yazıcı iş fikri kişiye özel, hediyelik eşya 3d yazıcı baskıları olabilir. Özel günlerde çok rağbet edilen bir hediye seçeneği olabilir. Bunun için özel tasarım seçenekleri,indirimli baskı hizmeti verebilirsiniz.3D printer Türkiye fiyatları gün geçtikçe daha makul seviyelere düşmekte ya da aynı fiyata daha yüksek kapasiteli ve baskı kalitesi gelişmiş 3d printer kitleri çıkmaktadır. Yakın zamanda 3d metal printer cihazları da yaygınlaşacaktır. Yakın gelecekte 3B yazıcı,parçaları ve sarf malzemelerini ekonomik fiyatlara satın alabileceksiniz.

Üç boyutlu yazıcılar (3D printer), belirli bir modeli üç boyutlu olarak basmak için kullanılan cihazlardır. Bu cihazlar, genellikle plastik veya metal gibi malzemeleri katı halden sıvı hale dönüştürüp, modeli oluşturmak için kullanılır. 3D yazıcılar, çeşitli endüstriyel alanlarda kullanılabilir ve bu cihazlar sayesinde, zaman ve maliyet tasarrufu sağlanabilir. Aşağıda, 3D yazıcı kullanımı ile ilgili bazı iş fikirleri verilmiştir:

Prototiplerin oluşturulması: 3D yazıcılar, tasarım sürecinde prototiplerin hızlı ve ekonomik bir şekilde oluşturulmasına yardımcı olur. Bu sayede, tasarım süreci hızlandırılabilir ve tasarım hataları daha erken düzeltilebilir.

Özel parça üretimi: 3D yazıcılar, özel parçaların üretimi için de kullanılabilir. Özel parçalar, genellikle standart parçalardan daha pahalı olduğundan, 3D yazıcılar sayesinde özel parçaların üretimi maliyetleri azaltılabilir.

Öğrenci projelerinin desteklenmesi: Öğrencilerin projelerinde 3D yazıcılar kullanılarak, projelerin daha gerçekçi hale getirilmesine yardımcı olunabilir. Öğrencilerin projelerine 3D yazıcılar ile destek verilerek, öğrencilerin projelerine daha fazla ilgi çekmeleri sağlanabilir.

Türkiye'de plastik ve metal yazıcı teknolojilerinde en ileri kurumların başında gelen GATA Medikal Tasarım Ve Üretim Merkezi adresini de incelemelisiniz. Bu merkezde plastik ,titanyum, krom kobalt, altın ve silikon malzemelerden modelleme ve üç boyutlu baskı işlemleri yapılmaktadır.Endüstriyel,medikal çalışmalar için ileri üç boyutlu modelleme ve baskı hizmetini bu kurumdan alabilirsiniz.Üç boyutlu yazıcılar ile ilgili iş fikirlerini topladığımız bu yazı zaman zaman güncellenecektir.

4 yorum:

  1. Gayet güzel bir anlatım başarılar.

    YanıtlaSil
  2. Tesekkurler guzel yazi ancak 3d yazicilar ucuzlamadikca gekisim yavas olacakdir turkiyede teknoljik gelisimler pahali oldugu icin yavas gelisiyor ben nezamandir 3d yazicilarla uretim yapmak istiyorum ama maddi durumdan dolayi alamiyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biz teşekkür ederiz. Evet haklısınız,ham madde(filament) ve özellikle 3d printer fiyatları hala pahalı. Aslında birçok firma var fakat sektör henüz doyuma ulaşmadı. İsterseniz piyasadaki güçlü bağlarımız ile en uygun fiyatlara size hem üç boyutlu yazıcı hem de ham madde (filament) tedarik edebiliriz. Saygılar.

      Sil
    2. filament ihtiyacım var sizden nasıl tedarik edebilirim?

      Sil